Sundsvall Vin och Delikatess 10-11 oktober 2014


Utställarlista Apricot är en av de ledande importörerna på den svenska vinmarknaden där vi verkat i snart 10 år. Vi har varit med och byggt upp stora delar av svenskarnas favoritviner. Till exempel kom var fjärde flaska mousserande, som dracks i Sverige på nyårsafton 2010, från oss. Vårt expertområde är att tillsammans med vinproducenterna, ta fram viner som passar den svenska smaken. Därtill väljer vi enbart att arbeta med producenter som kan hålla en jämn kvalitet.
Vi fokuserar på att göra våra producenters varumärken kända snarare än på att marknadsföra oss själva. Det gör att vi kan fokusera på vårt mål; att ha ett utbud av kvalitetsviner i varje prisnivå där de, oavsett pris, ska vara mer prisvärda än våra konkurrenters. Vi är med i framkant på utvecklingen och lanserar både smaktyper och förpackningslösningar som efterfrågas av den nyfikne vinkonsumenten. 
Några av de viner vi representerar är: 
• Amicone
• Campos de Luz
• Charles Wantz Cremant d´Alsace
• Gosa
• François Martenot Bourgogne
• Gumfields
• Orballo Albariño 
• Rosie Rosé Box Destilleri i Ådalen har på kort tid blivit ett begrepp i hela whiskyvärlden. Trots att innehållet i de första buteljeringarna inte är lagrat mer än drygt tre år så är destilleriet redan utsett till "The world's most exciting new distillery". Den internationella whiskyexpertisen är hänförd, "The spirit is amazing". Välkommen att uppleva Ångermanälvens hemligheter och whiskyn från världens nordligaste destilleri på hemmaplan i Sundsvall.


Enjoy Wines
“I enjoy wine” är ett community för dig som gillar vin och det är helt upp till dig hur och var du helst följer med. I enjoy wine finns på webben, i sociala medier, i tidningsformat och i den verkliga världen i form av events, provningar och mässor. Det spelar ingen roll om du redan är frälst vinentusiast eller nyfiken nybörjare – alla är välkomna och innehållet blandas friskt. 
Bakom I enjoy wine finns Enjoy Wine & Spirits, en av Systembolagets största vinleverantörer, med över 25 års erfarenhet av vinhandel. Idag är Enjoy Wine & Spirits Sveriges ledande importör av italienska viner men erbjuder även noga utvalda viner från länder som till exempel Australien, Tyskland, Spanien, Frankrike, Nya Zeeland, Sydafrika och USA.
Läs mer här: www.enjoywine.se Enoteca Engelmark är ett nystartat Sundsvallsföretag med inriktning på vin, som ska vara ditt själklara val när det gäller frågor som rör vinlagring. Jag kommer att sälja vinlagringsutrustning och hjälpa till med konsulttjänster vid vinkällarbyggen.
Jag arrangerar vinprovningar tillsammans med dig som vill dra ihop ett kompisgäng eller som aktivitet med arbetskamraterna, kom förbi min monter så berättar jag mera!
Nu på Mässan kommer jag finnas för att visa upp några av de produkter jag kommer att sälja. Bland annat exklusiva korkskruvar, en revolutionerande produkt för att diska din vinkaraff och vinglas. Samt speciellt för denna mässa en mycket fin Grekisk olivolja.
Hemsida: http://www.enotecaengelmark.se
Facebook: https://www.facebook.com/enotecaengelmarkFoglia importerar produkter från småskaliga producenter, från främst Italien, som producerar sina produkter med hjärtat och med små volymer. Med oss har vi olivoljor, balsamico, kryddor och lite andra delikatesser för provsmakning och försäljning. Kom gärna fram och ställ frågor om användandet av produkterna. Vi ses i vimlet!
http://www.foglia.seHos GiraRocca kommer du få smaka på Italiensk chark av högsta klass. Vad sägs om den enda San Danieleskinkan som produceras enligt gamla traditioner. Den smälter i munnen!
Du kommer få prova vår grymma Bresaola gjord på Black Angus. Smaka den gärna med vår Röda Pesto och du får en smakexplosion i munnen. 
Från Italiens matparadis Parma kommer du få smaka på produkter av högsta klass. Parmaskinka naturligtvis men även Fiocco, Felinosalami, Coppa, Kokt skinka och den galet goda Strolghinon. Du kommer även få mumsa på vår 24 månaders parmesan som är i en klass för sig.
Vi ses!
Mvh
Sture

Sture Svahn
070-727 44 46
www.girarocca.se
facebook.com/GiraRocca


 


Granqvist Beverage House importerar och säljer kvalitetsviner, öl och spritdrycker från hela världen. Försäljning sker till kunder på svenska, norska och finska marknaderna samt Duty-Free. Försäljning till privatkonsument sker i Sverige via Systembolaget. Bästa sättet att få reda på nyheterna om vårt sortiment är att läsa VINFO. Läs senaste numret och beställ ditt exemplar via vår hemsida. Under Sundsvall Vin & Delikatess erbjuder vi en lång rad drycker för provsmakning.
http://www.granqvistbev.se/
Facebook: https://www.facebook.com/granqvistbev
Magasinet VINFO: http://www.granqvistbev.se/magasinet-vinfo/


  GT Vinimport
Selezione Barbro Guaccero är ett familjeföretag med rötter i Italien och Sverige. Vi jobbar med små och stora vinproducenter och vi erbjuder prisvärda italienska viner med stor prägel av sitt ursprung. Framförallt vill vi att vårt urval skall visa det äkta, det regionala och det särpräglade från varje vinområde. Några av våra mest kända viner är klassikern Copertino Rosso, bag-in-box succén Dragunera och storsäljaren Verdicchio. Att prova våra viner skall vara en resa genom Italien. 

jens@gtvinimport.se
www.selezionebarbroguaccero.seItalygross, tillsammans med Dolcetto
Vårt utbud består av noga utvalda delikatesser, viner, öl samt grappa mm från de nordliga delarna av Italien. Vi arbetar med handplockade tillverkare och leverantörer, som vi kontinuerligt besöker för att bibehålla vår personliga kontakt.
http://www.italygross.se/janake wine group är en av Sveriges främsta vin- och spritimportörer med en exklusiv kollektion av varumärken. Välkommen till vår monter!Kallholmens öl har varken filtrerats eller pastöriserats. den är vad tjeckerna kallar en levande öl. det betyder att alla smaker och aromer har bevarats och ölets verkliga karaktär framträder. det är troligen också därför den är så populär hos krögare och ölentusiaster som ställer höga krav på smak och kvalitet. en Kallholmen passar utmärkt till mat men kan såklart även njutas av som aperitif, törstsläckare eller som sällskap vid grillen. Livet är för kort för att slösas bort. det ska levas.
Metamorfosi Vin
Södra Vägen 12
412 54 Göteborg
Telefon; 031-3500100
Mobil; 076-0248211
www.grekiskaviner.com

Presentation och provsmakning av våra vinerDrycker, marmelader. Smakprovning på alkoholfri glögg."Portucastas AB, Portu (från Portugal) Castas (druvsorter) är en vinimportör av de bästa Portugisiska vinerna med försäljning till hotell, restauranger och Systembolaget i Sverige. Portucastas väljer noggrant vilket vin vi har till försäljning, detta är endast möjligt genom att vi nära följer alla steg i vinproduktionen hos våra producenter, från skörden, till dess åldrande och buteljering i syfte att tillhandahålla och garantera att endast den bästa kvalitéten levereras till våra kunder. Våra viner kännetecknas av att vara unika, distinkta och annorlunda". Du kan titta närmare på vår hemsida www.portucastas.se.


Pralinhuset
I hjärtat av Stockholm sker både produktion och butiksförsäljning utav Pralinhusets högkvalitativa choklad. Ett stort utbud av bland annat praliner, tryfflar och chokladkakor i unika smakkombinationer finns att hitta hos oss.
Våra vackra chokladkakor tillverkas för hand med naturliga råvaror och mycket kärlek. Vi arbetar endast med rena smaker och erbjuder choklad av högsta kvalitet. 
Upptäck din favorit och avnjut denna som den är, eller i kombination med en god dryck. Glöm inte att chokladen även gör en fin present till någon du bryr dig om. 
Välkommen till Pralinhuset! PrimeWine Group består av de fyra bolagen Primewine Sweden AB, BGS, Multibev och Mondowine. Sedan starten 2002 har gruppen jobbat med att sätta samman en portfölj av världsledande vinmakare och vinvärldens nya stjärnor. Idag är vi stolta över vår bredd, kunskap och resultatet att vara en av de ledande leverantörerna av vin till såväl Systembolaget som till landets restauranger.
www.primewinegroup.com


  Runa Vodka
”Att förmedla njutning, gemenskap och ekologisk smakupplevelse i skandinavisk design”
Så lyder Runas affärsidé, inspirerad av den kulinariska och gastronomiska resan från vikingatiden fram till idag.
Runa Vodka Ab (publ) ägs av 2000 mat och dryckesintresserade personer, vill Du bli delägare finns ett erbjudande på mässan som passar alla!
För mer information se www.runavodka.se eller Runa Vodka på Facebook.
Runa Vodka – känn det svenska arvet! Handel med livsmedel och dagligvaror Tjeckien - Sverige.
Uthyrning och rekrytering av personal.

https://www.facebook.com/ScandinaviaRekryteringSigva tillhandahåller den svenska marknaden med kvalitetsviner från hela världen där varje vin skall i sig ge vinsmakaren en unik upplevelse.
Sigva är ett familjeföretag i andra generationen. Som en av Sveriges ledande vinimportörer har vi lång erfarenhet av branschen och har stadigt vuxit och utvecklats till ett modernt företag med gott rykte och starka resurser.
Vårt ledord är fokus; på våra viner, på våra kunder, på våra producenter och på ett bra resultat – för samtliga inblandade!


 
Spiinor, choklad, lakrits 
http://www.spiinor.se/Gourmetrestaurang med festmeny för alla tillfällen.
Upplevelser och njutning för smaksinnet står på menyn i vår gourmetrestaurang. Här upplever du smakliga rätter lagade med kärlek från morgon till kväll i form av frukost, lunchbuffé och middag. Välkommen till Söråkers Herrgård, nära Sundsvall, Timrå och Härnösand.
Söråkers Herrgård
Rigstavägen 15
860 35 Söråker
060-408 40
www.sorakersherrgard.com


Skärvångens Mejeri, ostarVi tycker att vi satt samman Sveriges mest framåtlutande och nydanande vinportfölj. Det innebär nödvändigtvis inte att alla viner är fantastiskt dyra, välkända och får 100 poäng av Robert Parker, snarare tvärtom. Vår filosofi är att alla producenter ska tillföra något unikt på ett eller annat sätt. Vi är stolta över att arbeta med etablerade klassiker, men vi ser det som vårt kall att tillföra nya producenter till den svenska vinfloran. Blandningen av nytt och gammalt, högt och lågt och det tydliga fokuset på ekologiskt och innovativt gör vårt sortiment levande, spännande och nydanande och vi hoppas att du som läser detta och köper våra viner och skriver under på det.Med Tryffelsvinets passionerade vinsniffare kan vi erbjuda ett härligt utbud av spännande viner för varje smak och tillfälle. Vi pratar gärna mat och dryck i kombination och vet hur viktigt det är med den personliga smaken. Vi testar runt 3000 viner varje år – från godare vardag till sprudlande fest.
De som faller dig i smaken beställs online via vår vinbutik www.tryffelsvinet.se eller hos valfritt Systembolag där de sedan hämtas och betalas.
Kom gärna förbi oss under mässan! Vi ser fram emot att träffa dig.

www.tryffelsvinet.se
www.facebook.com/tryffelsvinetFör oss på Vinia är engagemang och passion viktiga ledord. Vinia har byggt upp ett väl utvecklat nätverk med producenter som delar Vinias värderingar och tillverkar ett urval av världens mest intressanta viner. Vinias mål är att tillhandahålla ett brett sortiment av de mest prisvärda och moderna vinerna i olika prisklasser. Varje produkt genomgår en noggrann selektering innan den tas in i sortimentet. De viner som finns i Vinias portfolio varierar kraftigt i pris, stil ursprung etc. De har dock en gemensam nämnare; hög kvalitet i förhållande till pris. För att kunna erbjuda detta krävs det en mycket nära dialog med de producenter vi arbetar med. Vi kan även stoltsera med att majoriteten av våra viner är ekologiska.Vinlådan.nu - sommelierens personliga favoriter. Vinlådan började med en dröm om att kunna erbjuda viner som vi själva gillar, men som sällan dyker upp här hemma. Nu levererar vi en låda var tredje månad till våra kunder med ekologiska viner från småskaliga producenter i Europa. Vinerna presenteras i en vinmeny tillsammans med recept på passande mat. Leverans sker direkt till dörren.Välkommen till Vinovativa.
Vinovativa erbjuder ett av Sveriges främsta utbud av individuella och karaktärsfulla kvalitetsviner från småskaliga egendomar världen över.
Vi riktar oss till dig som tycker att viner skapade av mindre producenter med stor passion för sitt hantverk ger en större upplevelse än massproducerade och industriellt framtagna produkter.
Vår oavbrutna jakt efter nya spännande viner gör att sortimentet är under ständig utveckling. Så ta för vana att återkomma till oss för att leta bland våra nyheter!
www.vinovativa.se


Tillbaka