Skövde Vin och Delikatess 28 – 29 augusti 2015

Utställare:Apricot är en av de ledande importörerna på den svenska vinmarknaden där vi verkat i 10 år.


CC's Havtorns DelikatesserJubileumschampagnen Örebro 750 år är framtagen av Din Mässpartner i samband med Örebro stads 750 års jubileum och producenten Prévoteau-Perrier i Damery. Vinfirman Prévoteau-Perrier har producerat champagne i fem generationer och det är Delpine och Christophe Bourdard som driver företaget i dag.

Jubileumschampagnen är en cuvée med blandning av chardonnay, pinot noir och pinot meunier. Den är en i raden av fem champagnes med olika karaktärer från Prévoteau-Perrier.

20-årsfirande Din Mässpartner bildades 1995 i samband med att VD Barbro Carlson startade vin-och delikatessmässor i Sverige, med början på Örebro Slott och Chateau Grand Cru, 1996. Skövde Vin och Delikatess som firar femårsjubileum i år startades av Barbro Carlson 2010.

Två vinsällskap har initierats av Barbro, vinsällskapet Chateau Grand Cru (2001) samt Damernas Champagneclub (2011).ÖREBRO
Tel: 019-107972
Mobil: 073-5904855
E-post: engelbrektchokladolakrits@gmail.com Fisk Idag har sedan starten 1992 utvecklats till en betydande aktör i fiskbranschen. Vår position har vi skapat genom engagemang för kundens behov, hög produktkvalitet, leveranssäkerhet och konkurrenskraftiga priser.


  5 Day Week

Five Day Week erbjuder kaffelösningar till små och stora företag. Kvalité och hög service är ledord som präglar vår verksamhet. Därför har vårt kaffe en rik och förhöjd smakupplevelse som tillfredställer alla riktiga kaffeälskare. För att kaffet skall få den rätta smaken så arbetar vi med marknadens bästa kaffemaskiner. Det kan vara allt från den manuella espressomaskinen på ditt café till kaffemaskinen på din arbetsplats. Genom att företräda och utveckla smarta kaffelösningar tar vi också ansvar för minskad påverkan på människa och miljö.Foglia importerar produkter från småskaliga producenter, från främst Italien, som producerar sina produkter med hjärtat. Med oss har vi olivoljor, balsamico, kryddor och lite andra delikatesser för provsmakning och försäljning. 
http://www.foglia.se


  GT Vinimport / Barbro Guaccero
Selezione Barbro Guaccero är ett familjeföretag med rötter i Italien och Sverige. Vi jobbar med små och stora vinproducenter och vi erbjuder prisvärda italienska viner med stor prägel av sitt ursprung. Framförallt vill vi att vårt urval skall visa det äkta, det regionala och det särpräglade från varje vinområde. Några av våra mest kända viner är klassikern Copertino Rosso, bag-in-box succén Dragunera och storsäljaren Verdicchio. Att prova våra viner skall vara en resa genom Italien.

jens@gtvinimport.se
www.selezionebarbroguaccero.se


  

Granqvist Beverage House importerar och säljer kvalitetsviner, öl och spritdrycker från hela världen. Företaget grundades 1983 och har en gedigen kompetens att välja ut drycker som passar våra kunder. Försäljningen sker till de svenska, norska, finska och isländska marknaderna samt Duty-Free. Till privatkonsument sker försäljningen i Sverige via Systembolaget. Bästa sättet att få reda på nyheterna om vårt sortiment är att läsa VINFO. Läs senaste numret och beställ ditt exemplar via vår hemsida www.granqvistbev.se 

Under Skövde Vin och Delikatessmässa är du varmt välkommen till vår monter för att prova smakfulla drycker eller prata vin och VINFO!. 

http://www.granqvistbev.se/
Facebook: https://www.facebook.com/granqvistbev
Magasinet VINFO: http://www.granqvistbev.se/magasinet-vinfo/


Grönsakshuset med leverantörer

 Vi kommer att presentera:
Parmigiano Reggiano från Azienda Agricola Berzieri Pellegrini
Olivolja från Oleificio Marfuga Umbrien
Aceto Balsamico från Acetaia San Giacomo Reggio Emilia
Pasta från Azienda Mancini Marche

Gusto Classico 
Ekängsvägen 23
544 93 Hjo
Telefon; 0502-30383
gusten@hotmail.comICA Kvantum Skövde tillsammans med utvalda leverantörer
ICA Kvantum Skövde säljer och bjuder vi på Delikatesser från Ridderheims, t.ex. goda inläggningar, tapas och ölkorvar.
www.ica.se/kvantumskovde  
G:a Kungsvägen 54 
541 32 Skövde
0500-47 88 30


Italy Gross/Forscon AB

100% handskördat – upplev skillnaden! 
Vårt utbud består av noga utvalda viner, öl samt grappa mm från Italien. Vi arbetar enbart med små familjeägda vingårdar som vi kontinuerligt besöker för att bibehålla vår personliga kontakt. Vinodlarna skördar sina druvor för hand för att kvalitén ska vara den optimala från fältet ända tills ni häller upp deras vin i glas i eller karaff. Man jobbar på vinfälten året om för att skörden skall få den optimala kvalitén, inte den optimala kvantiteten.Johan i Hallen – Det bästa inom kött och chark till restauranger och privatpersoner.

Johan i Hallen är en av Sveriges främsta kött‐ och charkleverantörer med traditioner från 1916. Det delvis familjeägda företaget startade sin verksamhet i Saluhallen i Göteborg för nästan 100 år sedan och är nu inne på fjärde generationen. Fokus på smak och kvalitet har gjort Johan i Hallen till ett självklart val för många av Sveriges kockar och köksmästare.

Hämta på Sällskapet Nu kan också du som bor i Skövde få möjlighet att laga mat hemma med Johan i Hallens kvalitetsråvaror. Beställ på webshop.johanihallen.se och hämta dem på Restaurang Sällskapet i Skövde kulturhus. - Från och med September! I Skövde city hittar Du vår mysiga butik LäckerBiten, fylld med massor av gott för både kropp och själ.
Vad sägs om kaffe, te, praliner, choklad och lakrits i den ena änden av butiken och ost, kex, marmelad och fina oljor med mera i den andra.
   Vi är även ombud för Gröna Gårdar som levererar ekologiskt kött från västsvenska gårdar till oss.
Under sommarmånaderna kan Du njuta av en strut med ljuvligt god glass från Lejonet & Björnen, självklart med en god kopp kaffe till.
   Vi får absolut inte glömma att nämna våra presentarrangemang, uppskattade presenter i alla prislägen. Kanske hittar Du ett färdigt arrangemang i vår presenthörna eller varför inte komponera något eget. 
www.lackerbiten.comMetamorfosi Wines 

Södra Vägen 12
412 54 Göteborg
Telefon; 031-3500100
Mobil; 076-0248211
www.metamorfosiwines.com

Presentation och provsmakning av våra viner


Per Fredne

 


  Pralinhuset
I hjärtat av Stockholm sker både produktion och butiksförsäljning utav Pralinhusets högkvalitativa choklad. Ett stort utbud av bland annat praliner, tryfflar och chokladkakor i unika smakkombinationer finns att hitta hos oss.
   Våra vackra chokladkakor tillverkas för hand med naturliga råvaror och mycket kärlek. Vi arbetar endast med rena smaker och erbjuder choklad av högsta kvalitet. 
   Upptäck din favorit och avnjut denna som den är, eller i kombination med en god dryck. Glöm inte att chokladen även gör en fin present till någon du bryr dig om. 
Välkommen till Pralinhuset!


    Runa Vodka
”Att förmedla njutning, gemenskap och ekologisk smakupplevelse i skandinavisk design”
Så lyder Runas affärsidé, inspirerad av den kulinariska och gastronomiska resan från vikingatiden fram till idag.
Runa Vodka Ab (publ) ägs av 2700 delägare, vill Du bli delägare finns ett erbjudande på mässan som passar alla!
För mer information se www.runavodka.se eller Runa Vodka på Facebook.
Runa Vodka – känn det svenska arvet!Samplex är ett familjeägt företag som specialiserat sig på import av kvalitets champagner och viner. Vi prioriterar kvalitet framför kvantitet. Vi väljer attraktiva områden och fokuserar på champagner och viner med kvalitet och karaktär. De champagnehus och vingårdar som vi importerar från har vi också själva besökt och därigenom skapat goda relationer. Vi erbjuder viner från Italien, Frankrike, Spanien, Sydafrika och Ungern Vi ordnar också vinprovningar. 
www.samplex.seSpanska Deli tar hem utvalda delikatesser från Spanien. Vår önskan är att sprida njutning och matglädje genom riktigt bra produkter från duktiga och dedikerade småskaliga producenter i Spanien. Du som smakar på våra produkter ska spricka upp i ett leende eller åtminstone nicka belåtet, något som händer ganska ofta! Det är vår kärlek till god och nyttig mat av bra kvalitet och producenter med samma inställning som är grunden till Spanska Deli.
   Vår smakportfölj växer sakta och består idag av ett antal prisbelönta olivoljor från mindre producenter i Alicanteregionen. Oljorna har vunnit ett flertal guldmedaljer på tävlingar världen över. Du är välkommen att prova dem hos oss under mässan och även handla till mässpriser.
   Delikatessoliver och inläggningar är det andra benet i Spanska Deli. Vi har både handgjorda fyllda oliver och oliver med kärna samt Capris och krispiga Minigurkor. Alla förpackade i snygga amforaburkar av glas. Alla har olika smak men vi tror oss ha några av Spaniens godaste oliver i vårt sortiment. Har du någon gång gått på en marknad i Spanien och köpt oliver i lösvikt kanske du vet vad vi menar! Nu finns dom här och du kan provsmaka och handla på mässan till specialpris.
   Vill du betala med kort går det bra!
   Vi säljer till restauranger, delikatessbutiker, gårdsbutiker och saluhallar men även direkt till dig om du vill via vår hemsida. En liten varning bara... Produkterna är lätt beroendeframkallande!
www.spanskadeli.se
Catarina och Claes CarlehedSpiinor är ett litet familjeföretag som etablerade sig i centrala Avesta 2013, företaget drivs av Sara och Mattias Forsberg. I butiken tillverkas det förhand chokladpraliner och chokladkakor.Taste42 är ett bolag som är byggt runt högkvalitativa producenter av smaksensationer och iden kom till efter ett möte som rörde sig runt affärsstrategier. Några veckor senare hade bolagsplanerna skapats och bolaget utsetts med ett passande namn.
Vår vision är föra kvalite och smaker till marknaden. Vi strävar efter att bygga en bolagsstruktur som gynnar alla och som har en kostnadseffektiv organisation under de närmaste åren.
Vårt mål är att föra nya, fräscha och ibland lätt underliga smaker till marknaden så att du kan fortsätta att utforska svaret 42.

We are Taste42 and we focus on quality in all aspects.

Dream line är ett lätt mousserande vin som har en unik glittrande effekt. När man vänder den upp och ner och skakar den så byter den skepnad. Vinbasen är den samma i alla tre sorterna med viss smakskillnad. Den är av god kvalité och bygger en grund för den kvalité som de olika flaskorna levererar.

Nu finns även ett Dream line vin utan alkohol !

 


 

 
Vi tycker att vi satt samman Sveriges mest framåtlutande och nydanande vinportfölj. Det innebär nödvändigtvis inte att alla viner är fantastiskt dyra, välkända och får 100 poäng av Robert Parker, snarare tvärtom. Vår filosofi är att alla producenter ska tillföra något unikt på ett eller annat sätt. Vi är stolta över att arbeta med etablerade klassiker, men vi ser det som vårt kall att tillföra nya producenter till den svenska vinfloran. Blandningen av nytt och gammalt, högt och lågt och det tydliga fokuset på ekologiskt och innovativt gör vårt sortiment levande, spännande och nydanande och vi hoppas att du som läser detta och köper våra viner och skriver under på det.Triplus Vinhandel startades 1998 av Mona och Jan Clason, 2009 ombildades bolaget till ett aktiebolag med flera delägare. Grundarnas filosofi har hela tiden varit att besöka och samarbeta med mindre vingårdar, ofta familjeägda. De flesta av producenterna arbetar med naturenlig odling (lutte raisonnée) eller ekologisk odling.

Företaget hjälper till med att kombinera vinlistan med den planerade menyn samt stöttar med att arrangera vinprovningstillfällen. Triplus Vinhandels vision är att öka människors upplevelse och njutning av vin som harmoniserar med mat.Winebee AB
Gary Garren
Dammgrens v 24
S 433 70 Savedalen
Sweden

+46 705 44 44 50 


Viva Group 

 Här kan du beställa vin direkt från några av Sydeuropas mest spännande vingårdar. Vi levererar direkt från dörr till dörr och tar hand om allt det praktiska som transport, betalning av alkoholskatt och moms. Det enda du ska tänka på är vilket av våra många goda viner som ska stå på bordet hemma hos dig om ett par veckor.
   Våra vingårdar är utvalda med utgångspunkt från ett gott och högkvalitativt vin, men också för att de kan erbjuda möjlighet att besöka gården, bo där och uppleva omgivningar med intressanta miljöer. Vi tror på att en personlig kontakt med gård och vinbonde gör att njutningen av vinet blir större! Vi har sålt vin på internet sedan 2007 - Helt lagligt.
http://www.xwine.se/Zonum AB grundades 2011 och har som affärsidé att importera viner som framställs på traditionellt sätt, utan onödiga tillsatser och genom ett gediget hantverk.

Vi har sedan några år tillbaka god kontakt med ett antal mindre vinproducenter där produktionen är relativt liten men där fokus ligger på att få fram naturliga och bra viner.

Det är ingen massproduktion där vinerna smakar likadant år efter år p.g.a. tillsatser, utan varje årgång har sin karaktär, format efter just det årets skörd och efter det årets druvsammansättning. Det ger en unik smakupplevelse vilket är fördelen med den småskaliga produktionen.

Vi har begränsat oss till viner och delikatesser från Italien, Frankrike och Spanien, där passionen för mat & dryck är lika självklar som underbar.

Besök oss gärna, vi kommer bl.a. ställa upp Amarone, en guldmedaljvinnande Blanc de Blancs, Prosecco i världsklass, rosé från topproducenter, kraftfulla viner från Priorat och lite annat smått och gott. Välkomma!


Tillbaka